No Image

Enfermedades Preciosas Installation / Iván Bravo Arquitectos

December 28, 2021 Andreas Luco 0

There are many reasons why we can find plant species inside an architectural space and in almost every one of them is evident the desire of architecture to differentiate itself from the plant and reduce it, at best, to ornamentation contained in an autonomous device called building. Hiding in the process all traces of a common origin. The museum room is one of these places where architecture strives to hide its natural reality in order to become a curtain that hides behind it everything, we think we know. Where the planet disappears to make room only for representations of it.

No Image

Town Enclosure Installation / CLB Architects

December 19, 2021 Valeria Silva 0

Town Enclosure is an art installation designed by CLB Architects and commissioned by Jackson Hole Public Art with support from the Center for the Arts, Jackson businesses, and private donors. Developed as part of the Center for the Art’s Creative in Residence Program, Town Enclosure was conceived as a gathering place that also functioned as a sculptural art installation.

No Image

Zona Santiago Outdoor Classroom / Bernat Ivars + Mixuro

December 16, 2021 Andreas Luco 0

If you were asked what the ideal classroom should look like, what would you answer? We have it clear: that it is outdoor, versatile, inclusive, respectful with the environment, and above all, amusing! With these premises, we designed the new temporary schoolyard, which the students of the school called Zona Santiago, and in which they even collaborated in its conception and design. A place designed for movement! A plot for all. Next to the Santiago Apóstol del Cabanyal School, there is a site formerly occupied by a parking lot. The school did not have its own schoolyard in which to carry out outdoor activities except for the small roof terrace of its own building. The Valencia City Council has temporarily handed over the site to the school, how should be transformed this place so that it becomes a true outdoor learning site?

No Image

Pink Pond / Taylor Knights + James Carey

December 14, 2021 Hana Abdel 0

A beautiful architectural installation, replete with a pink pond evocative of Australia’s inland salt lakes, has been revealed as the winner of the NGV’s 2021 Architecture Commission in the Grollo Equiset Garden at NGV International. Designed by a Melbourne-based team comprising architecture firm Taylor Knights in collaboration with artist James Carey, the installation, entitled pond[er], offers a space for visitors to cool off during the summer months and reflect on their relationship with the environment.

No Image

Circum Installation / P+S Estudio de Arquitectura

November 28, 2021 Andreas Luco 0

CIRCUM alludes to the primitive act of “enclosing” and thus “creating a place”. In this way, in the elementary operation of differentiation between what is inside (system) and what is outside (environment), the limit is marked for the first time, thus constituting, with this elementary gesture, the first form of architecture. An operation that differentiates, but does not separate, establishing a porous communicative sphere, as if it were a cellular wall; constituting a primitive way of founding place and safeguarding the communicative acts that may arise between the inside and the outside of this urban microsystem.

No Image

Gallery of Invisible Heroes / SAINZ arquitetura

November 26, 2021 Pilar Caballero 0

The project is an Art Installation, made at the invitation of the direction of Casa Cor Brasília for the entrance hall of the 2021 exhibition, initially, the program was to create a façade for the exhibition, but instead, we proposed an art installation and exhibition that was very well accepted and we went from there to the project for the Gallery of Invisible Heroes.

No Image

Miss Dong and Martin Public Art Space / Zaixing Architectural Design

November 16, 2021 Collin Chen 0

Origins from Eastern Suburbs Industrial Park and the original features of the site. Dongjiao Memory was converted from the former site of the state-owned Hongguang Electronic Tube Factory, located in the former old industrial area on the outer side of the East Second Ring Road in Chenghua District, Chengdu. Dongjiao Memory is a music park in the eastern part of Chengdu, a multicultural park that brings together music, art, theatre, photography, and other cultural forms; as a legacy of the industrial era, it perfectly retains the factory memories familiar to the generations.

No Image

Santa Fe II Cultural and Sports Center / Laboratorio de Arquitectura Plástica

November 16, 2021 Valeria Silva 0

At the beginning of 2019 and through the Urban Improvement Program, SEDATU in collaboration with the Faculty of Architecture UNAM called for groups of academics and practitioners to develop public facilities in locations with a high degree of urban and social backwardness, in border regions of the northern part of the country. As part of the projects of this call and solved with a limited budget and schedule, the proposal was developed for a Cultural and Sports Center located on an underutilized site in Colonia Santa Fe II, in Tijuana, Baja California.

No Image

La Hoja Installation / FAHR 012.3

November 11, 2021 Andreas Luco 0

Over the course of the last few years, Intermediae’s Nave 17 has been a space in which different artists and architects have been invited to participate. In dialogue with the architecture in which it is contained, the historic building of the old Legazpi Slaughterhouse, FAHR 021.3. now presents this new piece, La Hoja. The prototype of this piece was originally designed for the public space, for the street, and was only intended to be temporary. Now, however, the intervention has taken on a greater dimension and is envisaged as an open experiment, an activity with no instructions for use in the context of the creation center.

No Image

The Canopy Spatial Installation / ETH Zurich

November 8, 2021 Paula Pintos 0

The Canopy was conceived as a unified lightweight spatial installation within a gravel oven building located in Attisholz, Switzerland. The aim of the installation is to create a setting within the existing space to accommodate the 3-day temporary events organised for the fib Symposium on Conceptual Design of Structures, including symposium, exhibition, and Apéro. Such activities request a regular stage area for presentations and discussions, as well as a small exhibition space for models and panels.