No Image

Woodland Classrooms Belvue School / Studio Weave

July 22, 2022 Paula Pintos 0

Belvue School is a secondary school for boys and girls with moderate to severe learning difficulties and a range of other additional needs. The school site sits adjacent to an under-utilized woodland which the school is managing as an educational nature reserve. In 2014 the school had already raised enough money to install two shipping containers to act as storage and support spaces for the woodland but approached Studio Weave to enquire whether it would be possible to achieve some more flexible, larger extracurricular spaces with a similar budget.

No Image

Talleres Building / +.0 Arquitectura

July 11, 2022 Pilar Caballero 0

This building was requested in the midst of the pandemic, by the ARCOS Institute of Professional Education for its pre-cordillera headquarters located in Peñalolén, Santiago de Chile, and its objective was to expand the infrastructure to be able to house its students due to the new capacity required. One of the main requirements was that its execution should be fast and low-cost. Which led to seeking a balance between maximum efficiency and minimum effort. It was projected as a “parasite” of the old building, which is fed by existing services, both electrical networks, stairwells, circulation corridors, elevators, etc. It does not have its own services.

No Image

Marcinelle II School / OPEN ARCHITECTES + LT2A

March 18, 2022 Andreas Luco 0

The quality of the site is due to its location in the heart of a planted island. The buildings of the establishment are pavilions between which users can move freely. The poetry of this place is enhanced by beautiful trees that form axes or points of interest. However, the transition between the layout in the heart of the block and the street is currently poorly resolved. This project constitutes a solution that reconciles the opening to the heart of the school with the definition of a boundary on the street. The administrative building and the annexed premises are also an opportunity to offer a new image of the Athénée Royal Jules Destrée and to make the site safer.

No Image

The Kingfischer’s Nest Visitor Center / Architetto Marco Ghilotti

February 16, 2022 Andreas Luco 0

The existing building is located on the island of Pescaia, along the valley floor of the Adda river between the towns of Traona and Cosio Valtellino in the Province of Sondrio. The project involves the transformation and expansion of the rural building originally used as a stable and barn into an educational classroom along the Valtellina path: a cycle-pedestrian itinerary that winds along the entire valley.

No Image

Outdoor Classroom Orange 1 / Design-Build Studio

January 25, 2022 Pilar Caballero 0

In our Design-Build Studio / Spring 2021, we understood improvisation as the erratic and collaborative process that a group of two professors, thirty-three students, and a diverse team of consultants carried out to make the “Orange 1” project a reality.

No Image

MoLaS Woodland Classroom / in situ studio

August 15, 2021 Andreas Luco 0

The woodland classroom is located at the edge of the woods by an outdoor gathering space shared by a cluster of other small museum buildings. The program is two separate classrooms joined by a large roof. The space between the classrooms is a breezeway that frames views of the woods. The roof is punctured by nine skylights that flood spaces beneath with natural light.

No Image

Multi-Sport Pavilion and Classroom Complex / Alberto Campo Baeza

December 6, 2020 Daniel Tapia 0

Designed for the campus of the Francisco de Vitoria University in Pozuelo (Madrid), the building houses a sports center and classroom complex. It includes the use of sports halls, multi-purpose rooms, a gymnasium, swimming pool, physiotherapy, etc. The sports complex can also be used as a large multi-purpose area and meeting hall, facilitating a range of university activities.