No Image

University Refectory / graal architecture

January 21, 2022 Andreas Luco 0

Located at the heart of the park of the Cergy prefecture, the restructuring and extension of the university refectory is an opportunity to re-establish a link with a large-scale landscaped public space while adapting it to current programming requirements.

No Image

Urban Spaces 2 / Mumuleanu 14 Apartment Building / ADNBA

January 21, 2022 Andreas Luco 0

Bucharest’s central areas are faced nowadays with fast and somewhat chaotic densification. While we believe that density can, and many times must be seen as a form of sustainability, we also admit that the relationship between habitation within an old urban fabric and the increase of its density is often a fragile one, as places might lose their character. Our project seeks an appropriate answer to this problem by mediating between different sizes and densities in a central neighbourhood with small streets, long, narrow plots, and a puzzle of old and new buildings of all types and scales, not far from the socialist intervention of a large boulevard and its “curtain” of tall apartment blocks.

No Image

Spa.Sibo Beauty Salon / Beletskaya Bureau

January 20, 2022 Andreas Luco 0

The space of 146 square meters is located on the ground floor of a newly-built downtown apartment house. There are also a yoga class and a bunch of other hairdresser/barber studios nearby, which together form a kind of beauty cluster. High ceiling and huge windows on all sides were the main advantages of this place. The customer, a young woman, wanted to move an already running salon to a new place for a mere four months. Interior design was created with beauty cluster values in mind, environmental friendliness and naturalness in particular.

No Image

Terada House / Terada Hirate Sekkei

January 19, 2022 Andreas Luco 0

The text will be published as received. Please double check the credits and spelling! Located within a quiet residential area near the Takaido Station in Tokyo is a black building nestled above a concrete platform. This building is in fact a house designed to accommodate a family of five (mother and father, their parents and their daughter). Just off the main road and through its main entrance are several steps which guides you down, with a diagonal wall to your left which would appear to penetrate the entire building upwards and through to the roof at the top.

No Image

New Lindengarten Building / Volpatohatz

January 18, 2022 Andreas Luco 0

VOLPATOHATZ was commissioned to design a new low-rise apartment building in the heart of Birsfelden Switzerland, called ‘The New Lindengarten Development’. The new development is situated close to Basel consists of eight apartments over four levels plus a penthouse on the fifth level. Below ground is parking for nine cars, bikes, storage area, and a plant room.

No Image

Oito Casas / Murmuro

January 17, 2022 Andreas Luco 0

The Project is part of an alottment plan that previously predicted a set of seven isolated houses that would follow the existing topography. In the northern side of the site is defined by the city’s urban limit. The aim of the promoter was to maximize the interior areas of the dwellings and the usufruct of each individual exterior space assuming a particular importance of the southern views to the city valley and the Sanctuary of Bom Jesus.

No Image

Bricks on The move Building / Ákaran Architects

January 16, 2022 Andreas Luco 0

A stack of four cubes, Zomorrod 11 stands firmly at the heart of a traffic junction in Tehran. The design has incorporated the use of geometric brick pattern modules following a strategy by which the exterior façade of the building stretches inside and forms many elements of the interior; from the lowest parking level at -5 through to the top.

No Image

Local-Looking Gas Station / Intramuros

January 16, 2022 Andreas Luco 0

For decades, a two-position gas station has been operating in the residental sturcture of Budaörs, alongside the main road. The existing control facility basically provided the function, however, its mass formation and appearence did not resemble of a gas station, nor did it fit in the downtown location.

No Image

Zinzin House / Architects Zinzin

January 15, 2022 Andreas Luco 0

A slopped site. The site is slopped from north to south.
The entrance and yard are each planned on the top and bottom level of the site. The top and the bottom level are connected naturally through transition spaces and through depth modification inside and outside spaces. Living room and kitchen have one step level difference and are each connected to outside yard by toenmaru, – a narrow wooden porch running along the outside of a room – or deck. Exterior space consists of an entrance area with parking lot and a yard area. The level difference between these two areas is connected by stairs. In other words, sloped site divides entrance and yard, and toenmaru works as a transition space between inner and outer spaces.

No Image

Temporary Tiger – Covid Classroom / Murray Legge Architecture

January 15, 2022 Andreas Luco 0

As a solution to the challenges faced because of the Covid-19 pandemic, the Little Tiger Chinese Immersion School chose to move a large portion of its classes outdoors. Over the summer the school director reached out to our office to design an outdoor classroom that could be built quickly and affordably before the start of the new Fall 2020 school year. Their primary concern was to shelter the children from the intense Texas sun. The temporary structure cost less than $3000 USD and took about a week to build. It is composed primarily of wood 2×4’s which are secured to the ground with threaded pile anchors that can be easily removed when the structure is taken down, leaving no trace that it was there.