No Image

Castle Acre Water Tower / Tonkin Liu

July 26, 2021 Alexandria Bramley 0

By the ruins of a Castle, a Priory, a city gate, rises one modern anomaly, steadfast against all elements, a relic from the industrial age. A found object, a disused landmark, towering out of shielding trees, loved and unloved by the village of Castle Acre. Restored and reused on a shoe-string budget, Rusty tank a panelled Tudor hall, Hung timber rooms a timber spiral stair. Minimal intervention, purity of structure, Ivy growing, wind blowing a field of barley, Nature returns for the romantic industrial ruin

No Image

Fuli Garment Factory Renovation / genarchitects

July 24, 2021 Yu Xin Li 0

Located on Fengcheng road in Yangpu district of Shanghai, the former Fuli Garment Factory, which was founded in 1985, is still running when we first came to the site. The workers were busy as usual, occasionally reminding us not to take photos of them. It was not the first time that the factory was renovated. Like every old building, changes took place as owners and users shift, gradually blurring the simplicity of the original space. After we cleaned up the ceilings, the temporary canopies, odds, and ends, the bones of the old building slowly appeared.

No Image

Casa Chari / Paco Oria Estudio

July 24, 2021 Andreas Luco 0

The project consists of the rehabilitation of a Mediterranean country house, embedded into dry land terraces, which is divided into two volumes: the main house and a shed. The original construction, in a state of prolonged abandonment, dates from the late nineteenth century and responds to the traditional type that rises on stone walls and is covered with wooden and tile roofs. Other smaller bodies have been added to the primitive ones, increasing their surface with flat volumes in contrast to the original sloping roofs; forming corrals, kitchen, bathroom, and porch.

No Image

Xinzhaping Village Renewal / UPA

July 23, 2021 Collin Chen 0

Project Background. Located in Luxi County, Tujia-Miao Autonomous Prefecture of Xinangxi, Hunan Province, Xinzhaiping Village is a village with Chinese minority characteristics, which is known as the “Museum of Chinese Ancient Trees”. The village is spread out along the mountain with ancient tree groups of about 60 acres,where more than 500 trees can date back more than 100 years. The traditional houses are mostly wooden structures, mainly fir and pine, using local materials to form column and tie construction. Most of the villagers are Hmong, who have preserved a great deal of ethnic culture and traditional customs. Though this village is faced with the population loss, economic backwardness, cultural decline and other common problems that most villages face, it also has its own advantages, beautiful natural landscape, unique culture and a large number of ancient and unique construction resources. Since 2017, Sinopec has joined hands with the China Foundation for Poverty Alleviation to carry out “Bona Villa” rural tourism poverty alleviation public welfare project in Tujia-Miao Autonomous Prefecture of Xinangxi. After Bona Villa Lahao Stone Houses project in Fenghuang County, UPA continued to carry out Xinzhaiping Renewal Practice in Luxi County, involving in the whole process design of village planning, phase II homestay and phase III public construction.

No Image

NAN Residence / FOF Studio

July 23, 2021 Alexandria Bramley 0

This is an interior refurbishment of a ground floor flat in Bermondsey, London— a grade II-listed, former paper mill, and tannery. The warehouse consists of several original features such as timber beams, brick walls, cast-iron columns, and cast-iron pivoting windows. A young couple had lived in the flat for a year and decided it was time to renovate their home. Their main criteria were simple— to make their home a brighter space, and to have a larger kitchen with a central island.

No Image

NAN Residence / FOF Studio

July 23, 2021 Alexandria Bramley 0

This is an interior refurbishment of a ground floor flat in Bermondsey, London— a grade II-listed, former paper mill, and tannery. The warehouse consists of several original features such as timber beams, brick walls, cast-iron columns, and cast-iron pivoting windows. A young couple had lived in the flat for a year and decided it was time to renovate their home. Their main criteria were simple— to make their home a brighter space, and to have a larger kitchen with a central island.

No Image

Dr. Atl 285 Apartment Building / BAAQ’

July 22, 2021 Agustina Coulleri 0

How to take advantage of the architectural and urban heritage that has been created in Mexico City throughout its history in order to generate inclusive and connective spaces that allow society to live in a harmonious and prosperous unity? Dr. Atl 285, built in the seventies, is an exercise in taking advantage of this heritage, with a premise seeking to benefit the population and the environment while preserving this cultural heritage. Dr. Atl 285 is located within the Santa María la Ribera neighborhood, which is in a state of rapid densification thanks to its proximity to the city center and its historical character, attracting a young population that intends to live close to cultural and economic centers.

No Image

Ground Floor House / oitoo

July 20, 2021 Susanna Moreira 0

We’re not worried about the historic centre. There, the issue of ground-floor use is something else altogether. It works, whether we like that global brands and souvenir shops have overtaken the touristic streets of most European cities, or not. As soon as one moves away from the old Baixa, it’s impossible to remain indifferent to the vast succession of empty shop windows of closed businesses, walled and boarded up and for sale signs. Soon, one reaches the conclusion that this is not a local problem or due to poor location, street importance, and building typology. The problem doesn’t seem to be any of those factors, but rather ourselves. We, as citizens and consumers, are the problem and the reason why ground floors everywhere remain empty, underused, and waiting.

No Image

Vila Mariana House / M Magalhães Estúdio

July 19, 2021 Susanna Moreira 0

The house, originally from the 50s, located in Vila Mariana, São Paulo, still had elements from the time of its construction. Aiming for the preservation of memories, M Magalhães Estúdio, headed by the architect Maria Magalhães, imprinted new perceptions and perspectives on the new project, highlighting the existing architecture with a more integrated and broad program, allowing the family to enjoy quality leisure time.