No Image

Albert Road House / Magri Williams Architects

October 20, 2021 Pilar Caballero 0

This project provides a full-width rear extension and whole house refurbishment to a property in North London. Located within the Stroud Green Conservation Area, the sensitive nature of the context was a starting point; Magri Williams carefully explored the form and materiality to establish a soft connection between the new and existing.

No Image

Lou Estela / Dario Castellino Architetto

October 17, 2021 Pilar Caballero 0

Lou Estela arises from the necessity to save and recover an old disused little building collocated in Moiola: a village at the foot of the mountains in Piedmont. The existent was an old simple typical stone shed. Customers wanted a simple and direct solution for residential use with the bare minimum for daily comfort: a bedroom, a toilet, and a living room.

No Image

Re-interpret Commercial Building / AGIT STUDIO

October 16, 2021 chlsey 0

Situated in a commercial street of the University district in the dense old downtown, ‘project Re-interpret’ operates newly. By making an appropriate and yet unfamiliar suggestion, it grants identity to the anonymous commercial street which is consist of a row of buildings that only exist as a facade covered with commercial signs. ‘project Re-interpret’ is an extension/renovation work that connects two 40-years-old buildings into one, in addition, to make each of them vertically extend.

No Image

Annex House of Books / Siqueira + Azul Arquitetura

October 8, 2021 Valeria Silva 0

The concept of the annex derived from its purpose, to serve as an extension and house a large collection of books. The architecture design emerges through axes of pathways which are determined by the use of its space, in an expressive floating horizontal plane.  

No Image

Dining Room in The Orchard / URLO Studio

October 1, 2021 Valeria Silva 0

The Breakroom in the Garden was born when an international environmental consulting company, whose headquarters in the Cumbayá valley in the city of Quito, needed a break space for its workers. The client’s main requirement was the conservation of the existing vegetation in the backyard of the offices, where the project was to be located.

No Image

Törnskatan Pavilion / Simon Fast

September 30, 2021 Andreas Luco 0

The pavilion is an extension of the living room out into the garden, and an additional recreation room for dinner and party. Built of solid brick walls, standing on a concrete slab, the house retains heat well into the fall while it cools and protects from the sun during summer. To further extend the season, both underfloor heating and a fireplace are installed. The unique geometry is a result of a basic conceptual principle: A single enclosing wall that frames the garden and the afternoon sun, while blocking out wind and sound. The building is detached from the main house to provide a visual connection between pavilion and the street. This position also enables for a sneak path between the garden and the front yard.

No Image

Residential Extension in Kanamachi / SO&CO

September 28, 2021 Andreas Luco 0

Extension of a house without a “completion inspection certificate”. This property is located a short distance from the Kanamachi station in a low-rise residential area near Mizumoto Park, a well-known park in Tokyo. The client purchased the pre-existing building of 61.27m2 in 2010, this small two-story wooden house had become too tiny for the family of four as the children grew up. When the eldest son started junior high school, they wanted to provide him with his own room, which led them to start thinking about expanding the house.

No Image

Creer House / Alder Brisco

September 25, 2021 Paula Pintos 0

Background. The project’s clients were a couple with two young children looking to rework the congested cellular rooms of their home, in order to create generous living spaces where cooking and play might coexist. Located in Isleworth in the London Borough of Hounslow, the family had occupied their end-of-terrace, interwar home for a number of years before appointing architects James Alder and Thom Brisco of Alder Brisco in September 2018. The project was completed by Alder Brisco in March of 2020.

No Image

MKM Museum Küppersmühle Extension / Herzog & de Meuron

September 23, 2021 Paula Pintos 0

The extension project was activated in 2013, with the Ströher family as clients. A feasibility study undertaken by Herzog & de Meuron explored the potential of the site under current conditions. The resulting project constitutes a radical new start. The original idea of an illuminated cube balanced on the silo towers and visible from afar has been jettisoned. Instead, we propose to erect a building whose dimensions and materials accord with the sequence of historic brick structures lining the dockside. The new structure thus completes the existing museum complex in a visually appropriate way and forms a suitable conclusion to the row of buildings along the dock. At first glance, it might seem as though the new building had always been there.