No Image

HW Studio’s vaulted concrete home nestles into forest outside Morelia

October 25, 2021 James Brillon 0
The Hill in Front of the Glen

HW Studio has created a sunken home in the forests of Morelia, in central Mexico, with a vaulted concrete living room that opens out to the site’s lush surroundings. The project, nicknamed “The Hill in Front of the Glen,” was completed as a family home outside of Morelia, where HW Studio is based. The low-slung

The post HW Studio’s vaulted concrete home nestles into forest outside Morelia appeared first on Dezeen.

No Image

Perrotin Gallery / PRO-Peterson Rich Office

October 25, 2021 Paula Pintos 0

Peterson Rich Office’s first public art gallery — the New York flagship for Perrotin — involves the complete adaptive reuse and redesign of The Beckenstein Building. Constructed in 1890 and located at 130 Orchard Street on the Lower East Side, the building has evolved from residential lofts to commercial use, and now functions as an open, flexible contemporary art gallery and workspace. Because of its scale and varied uses, the building functions more like an institution than a commercial art gallery.

No Image

LM House / João de Barro Arquitetura

October 25, 2021 Pilar Caballero 0

The ‘LM’ residence is located in a private condominium in Patrocínio, Minas Gerais, Brazil. This residence was built on a site of 1.056,43 m², and its project conception appeared in order to attend to the demands of a couple who aspires to receive family and friends and also have a practical and comfortable house, where they can work and practice their hobbies.

No Image

Serra de Noet Secondary School / Fabregat & Fabregat Arquitectes

October 25, 2021 Pilar Caballero 0

The new High School Building Serra de Noet project located in Berga (Barcelona) is the result of a public project competition called by Catalonia’s Government. The project consists of three volumes of clear lines. The main one contains the classrooms and administration block, with three floors. The remaining two are low pieces that meet the needs of the program: school cafeteria/catering/dressing rooms/ gym / multifunctional room.  A continuous porch connects the three buildings, drawing a “U” shape creating an exterior playground in front of a multisport track.

No Image

Vin Varavarn uses local bamboo and soil to build learning centre in Thailand

October 25, 2021 Jon Astbury 0
The learning centre has a pointed angular roof

Vin Varavarn Architects has used local materials and construction techniques incorporating bamboo and soil to design an agriculture learning centre in Thailand’s Pak Chong District. The PANNAR Sufficiency Economic and Agriculture Learning Centre is located on a formerly arid 14-acre (5.7-hectare) site that has been transformed with reservoirs and farming areas, based on the Sufficiency

The post Vin Varavarn uses local bamboo and soil to build learning centre in Thailand appeared first on Dezeen.

No Image

UK Green Building Council picks 17 “exemplary sustainable projects” for COP26 virtual pavilion

October 25, 2021 Cajsa Carlson 0
Bamboo school in Bali

Seventeen sustainable projects, including a timber cultural centre in Sweden, a school built from bamboo and 3D-printed clay homes, will be exhibited in the Build Better Now virtual pavilion during COP26 in Glasgow. The Build Better Now exhibition aims to demonstrate opportunities to tackle the climate emergency and limit the impact of the built environment,

The post UK Green Building Council picks 17 “exemplary sustainable projects” for COP26 virtual pavilion appeared first on Dezeen.