No Image

Daqing West Integrated Highway Passenger Station / Had Architects + Studio A05

August 18, 2022 Collin Chen 0

Daqing West Integrated Highway Passenger Station is located in Ranghulu District, Daqing City, Heilongjiang Province. The specific site is on the north square of West Daqing Railway Station. Daqing West Integrated Highway Passenger Station is an attempt at a “zero transfer” design under the concept of a hub cluster. In the project, the highway station and the railway station use, to the greatest extent, various traffic lines to form an interconnected, complementary motor-rail multimodal transportation network.

No Image

ROOF/RED Coffee Shop / YIFEI YAN AND ASSOCIATES

August 17, 2022 Collin Chen 0

Hongzhan Oriental Coffee is located in Tianli Central Square, Nanshan District, Shenzhen. It is a new type of coffee and dim sum retail store featuring oriental flavor. Coffee is an important part of the daily life of young people today. Chinese tea culture has a long history, and how to integrate it with “imported culture” has become the focus of this design. The coffee operation area is under the red pitched roof from the building, simulating the tile sheet arranged. It is a door and a room, creating a vibrant dialogue space on both sides of the table. It responds to the east and the west’s personality traits at the same time, elegant and strong, composed and nifty, classical and modern all in this small place.

No Image

The Arcade Offices / Superimpose Architecture

August 16, 2022 Collin Chen 0

How can a dark basement of a commercial mixed-use development be transformed into a warm and pleasant conference center that appeals to a young, trendsetting customer target group? Creating this interior design project in Hangzhou presented Superimpose with that as its main design challenge. To address the conference center’s imminent daylight issue, Superimpose Architecture incorporated key features of a traditional shopping arcade; a once successful architectural retail and public space typology that flourished in Europe from the 18th to the 20th century. These arcades consist of a series of arches supported by a colonnade with retail shop fronts on both sides. Natural daylight penetrates through glass skylights creating a pleasant and protected indoor retail environment and social gathering space.

No Image

Heidelberg Cement Headquarters / AS+P

August 15, 2022 Collin Chen 0

The HeidelbergCement AG headquarters provide space for 1,000 staff. AS+P consistently pursued the client’s claim of “Concrete Excellence”: With curved façade elements, tree-like struts in the foyer, and the casino ceiling, the building shows the diverse potential of concrete as a material with a sustainability concept based on the Platinum Standard.

No Image

Biiird Yakitori / bigER club design

August 12, 2022 Collin Chen 0

Food has always been an irreplaceable reality, influencing people’s daily lives from the inside out and acting as a critical clue to reshaping commercial spaces. The characteristics of the ingredients and cooking methods of each type of food and drink interact with the form of dining, combining many intrinsic factors to create a variety of dining experiences. In this project, bigER club design experimented with how Yakitori as a form of dining can be used to create the space.

No Image

Jiande Cultural Center / goa

August 10, 2022 Collin Chen 0

Site: the Merging Belt Between City and Nature. Jiande is a county-level city in Zhejiang Province, the southern part of the Yangtze River Delta region on the southeast coast of China. Most of the Jiande is covered by hills and mountains, with the Xin’an River winding across. Jiande Cultural Center by GOA sits in the heart of the city. It is a merging belt of the city and nature, nestling between the newly developed Qiandong CBD in the north and a stretch of undulating hills along the Xin’an River in the south. Along the riverbank, the site expands 600m long from east to west and 60-140m deep from north to south, facing a 280m-wide water surface. As a city-scale cultural complex, this project includes four venues: a public library, a museum, and two activity centers that serve different groups of people. The entire project encompasses an area of approximately 31,900㎡ above ground level. Within such a long and narrow site, the large-volume architecture becomes a significant figure of the waterfront landscape at the endpoint of the extending urban axis. This curvilinear site presents both design opportunities and challenges. On the one hand, it maximizes the landscape interface at the water edge. On the other hand, it constrains the program organization of such a city-scale construction. Under such a specific condition, generating a monolithic landmark image and satisfying the functional demands while maintaining its spatial transparency and avoiding visual blockage become the design starting point.

No Image

Gold Coast Villa / AD ARCHITECTURE

August 9, 2022 Collin Chen 0

Background. The project is a villa located in the coastal city of Shantou. The local fruit and vegetable market is always bustling from 1 am to 5 am. While most people are sleeping soundly, the villa’s owners are busy in the market, living a life upside down day and night. For this project, AD ARCHITECTURE intended to create a healing “harbor”, a cozy home full of love. The home is expected to slow down the fast-paced life of the family, and to be a container of cheers and laughter. At the moment when the owners open the door, their tiredness will be suddenly relieved.

No Image

Reconstruction of Mingyue Lake Shajin Primary School / Yueji Architectural Design Office

August 8, 2022 Collin Chen 0

Shajin Primary School is located by Mingyue Lake in Shajin village, Yubei District, Chongqing(Now the Chongqing Liangjiang Collaborative Innovation Zone), which was built in the late 1980s. As a former rural primary school, it was abandoned in the early 21st century. Now it is transformed into a museum for the relocation of universities in the Great Rear of the Resistance War and supporting public service space.

No Image

Mixed House / ARCHSTUDIO

August 8, 2022 Collin Chen 0

Courtyard house and village. The project is located in an ordinary village on the outskirts of Beijing, a typical plain-based northern Chinese village mainly composed of one- and two-story courtyard houses. Most houses in the village face south, and feature red bricks and tiles. Besides, there are also various added constructions built independently by local villagers for meeting their changing living needs, such as shanties with colored-steel roofs or glass roofs, which blend with the natural fabrics of the village. The project is the transformation of a courtyard house in the village. The client, who currently lives in the downtown area, hoped to create a family vacation home and a venue for gathering with friends. As approaching this project, ARCHSTUDIO intended to present an architectural status that mixes the old and new and to build a connection between the project and the built landscape of the village. The goal was to let the renovated architecture integrate into the village with a low-profile gesture, and meanwhile create a rich and natural small world inside the courtyard house.