House Sher / Eftychis Architects


Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects
  • Architects: Eftychis Architects
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Architect In Charge: Emilio Eftychis
  • Area: 554.0 m2
  • Project Year: 2017

Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects

From the architect. House is defined along an axis which separates the living areas on the south side and the Gym and guest bedroom on the north.


Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects

The linear axis is pronounced by a tower-like lobby and ends with a natural filtered eco-pool as the focal point. Concrete and facebrick walls flank the space from which a steel staircase hangs from steel dowels defined by the meandering skylight above.


Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects

The overhanging bedrooms above create covered ,outdoor and shaded spaces below. Large glazed sliding doors and black terrazzo floors throughout expose the interior spaces into a seamless veranda and covered patio which lends itself perfectly to the outdoor lifestyle of South Africa.


Ground floor plan

Ground floor plan

First floor plan

First floor plan

The materials (steel, concrete and facebrick ) remain honest in their form allowing the building to age gracefully in time.


Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects

The sculpted structural concrete pillars and beams and elegant steel pilotis (gestural in their form and function) ,delicately “carry “ the bedrooms above.


Courtesy of Eftychis Architects

Courtesy of Eftychis Architects

【Download CAD Blocks,Drawings,Details,3D models,PSD Blocks】