No Image

Plan Architect designs apartment block for nurses with zigzagging facade

September 16, 2022 Katie Last 0
Nurse Dormitory Chulalongkorn Memorial Hospital by Plan Architect

A zigzagging form gives extra privacy to the medical staff living in Thai studio Plan Architect’s nurse dormitory apartment block at Chulalongkorn Memorial Hospital in Bangkok. Comprising 523 rooms, the building, which has been shortlisted for Dezeen Awards 2022, is formed of 26 floors with diamond-shaped openings at their centres. Plan Architect designed the apartment block

The post Plan Architect designs apartment block for nurses with zigzagging facade appeared first on Dezeen.

No Image

Angelucci Architects adds tile-clad extension to Victorian terrace house in Melbourne

September 16, 2022 Katie Last 0
Nido House by Angelucci Architects

Australian architecture studio Angelucci Architects has transformed a Victorian brick terrace house into a family home named Nido House in Melbourne, Australia. Located on a street corner in Carlton North — a suburb of Melbourne — the house extension was influenced by Victorian and contemporary design. Nido, which means bird’s nest, was designed to celebrate

The post Angelucci Architects adds tile-clad extension to Victorian terrace house in Melbourne appeared first on Dezeen.

No Image

ACT! Studio and Borhaven Arkitekter add “joyous” floating sauna to Oslo harbour

September 15, 2022 Katie Last 0
Bademaschinen by ACT! Studio and Borhaven Arkitekter

Norwegian architecture studios ACT! Studio and Borhaven Arkitekter have created the Bademaschinen floating sauna in Oslo harbour. Overlooked by the Snøhetta-designed Oslo Opera House and Estudio Herreros-designed Munch museum in Oslo harbour, Bademaschinen was made from a cluster of red and orange buildings containing two saunas and a pair of changing rooms topped by towers. According to the designers Bademaschinen,

The post ACT! Studio and Borhaven Arkitekter add “joyous” floating sauna to Oslo harbour appeared first on Dezeen.

No Image

Melbourne courtyard house by BKK Architects “explores shades of privacy”

September 14, 2022 Katie Last 0
Keep House by BKK Architects

Australian architecture studio BKK Architects has created Keep House, a home in Melbourne that plays with levels of privacy to stay connected to nature but separated from the nearby public parkland. The home, which was designed for a couple and their teenage children, is located on a wedge-shaped plot of land next to suburban parkland.

The post Melbourne courtyard house by BKK Architects “explores shades of privacy” appeared first on Dezeen.

No Image

Lake Flato Architects creates rammed-earth ranch house in Marfa

September 8, 2022 Katie Last 0
Marfa Ranch by Lake Flato Architects

American architecture studio Lake Flato has created a ranch house from rammed earth in the desert grasslands of Texas named Marfa Ranch. Located in Marfa, a small art and ranching community between the Chihuahuan Desert and the Davis Mountains, the building was inspired by the early architecture of the region with rooms arranged around a

The post Lake Flato Architects creates rammed-earth ranch house in Marfa appeared first on Dezeen.

No Image

KKAA YTAA splits Japanese house in two with central courtyard

August 31, 2022 Katie Last 0
House in Front of a School by KKAA YTAA

Architecture studio KKAA YTAA has completed a home with a central courtyard named House in Front of a School in Nara, Japan. Located in the densely populated capital of Japan’s Nara Prefecture, the house was split into two parts that are connected by a bridge across a central courtyard. The unusual arrangement was created as the client wanted

The post KKAA YTAA splits Japanese house in two with central courtyard appeared first on Dezeen.

No Image

Groupwork emulates lost 18th-century buildings with Bristol apartment block

August 18, 2022 Katie Last 0
Redcliffe Way Housing in Bristol by Groupwork

Architecture studio Groupwork has designed a bronze mesh-covered block of apartments informed by buildings lost in world war two bombings for a site opposite St Mary Redcliffe Church in Bristol, UK. Named Redcliffe Way, the 120-apartment development will be wrapped in a bronze mesh that replicates the scale and forms of previous 18th-century buildings that

The post Groupwork emulates lost 18th-century buildings with Bristol apartment block appeared first on Dezeen.

No Image

Clancy Moore Architects adds angular writer’s hut to Dublin home

August 16, 2022 Katie Last 0
The Writing Room by Clancy Moore Architects

Irish studio Clancy Moore Architects has created The Writing Room in the garden of a Dublin home from recycled aluminium and red-stained beech. The structure, which was built off site and craned into the home’s garden, has a geometric aluminium exterior, red timber walls and a V-shaped mirrored ceiling. According to the studio, the limitations

The post Clancy Moore Architects adds angular writer’s hut to Dublin home appeared first on Dezeen.

No Image

GOA tops Metasequoia Grove Restaurant with cluster of tree-informed pyramids

August 15, 2022 Katie Last 0
Metasequoia Grove Restaurant by GOA

Chinese studio Group of Architects has created a restaurant topped with a canopy made from a series of aluminium pyramidal forms in the village of Suzhou, China. The structure, which was informed by a grove of metasequoia trees, was designed by Group of Architects (GOA) for a waterside site in China’s Jiangnan region. “We want the design of Metasequoia Grove Restaurant to

The post GOA tops Metasequoia Grove Restaurant with cluster of tree-informed pyramids appeared first on Dezeen.

No Image

Studio McW transforms London warehouse into live-work space for Earthrise Studio

August 11, 2022 Katie Last 0
Earthrise Studio by Studio McW

London-based architecture practice Studio McW has converted an east London warehouse into an office and living space for climate activists and filmmakers Jack Harries and Alice Aedy. The live-work space was renovated from a century-old shoe factory featuring steel windows, exposed concrete beams, and a double-height pitched roof. The studio took a minimalistic approach to

The post Studio McW transforms London warehouse into live-work space for Earthrise Studio appeared first on Dezeen.