No Image

MDN House / Nook Architects + Amomicasa

October 15, 2021 Valeria Silva 0

We find ourselves in the heartland, in a location surrounded by forest, fields and vineyards in the Penedés region. A small town that, in recent times, has been given new life and seen its population swell thanks to the alternative educational projects of its schools.

No Image

WGNB Office / WGNB

October 13, 2021 Andreas Luco 0

The project involved the conversion of a multi-generational household into a new office of WGNB in Seoul. The existing building was four stories high and was fully remodeled internally. The original red brick facade was retained and windows and an extra floor were added.

No Image

Rural House in Santa Eulalia / NeuronaLab

October 11, 2021 Valeria Silva 0

The project is a restoration of a rural house that comes from the clients’ need to escape from the city and to take care of the elderly who live in the farmhouse next door. It is a house with a trapezoidal plan that belongs to a group of buildings formerly linked to the agricultural exploitation of the area, the Can Barnils farmhouse.

No Image

Blanket of Steel House / Atelier Tom Vanhee

October 10, 2021 Andreas Luco 0

A working-class house destroyed by fire was converted into a passive, environment-conscious house with a community purpose. By integrating the difference in the level of the landscape into the house, the relationship with the garden was preserved. The ground floor houses a flexible space thanks to the dividing possibilities of the curtains. A recessed wooden open staircase lets light penetrate deep into the house.

No Image

Stendhal Apartment / miogui

October 9, 2021 Pilar Caballero 0

After refurbishing the first studio in Paris 20e, our office miogui was asked for a second one in the same building. It’s almost the same space, with some little differences, that create a different plan, with the same concept.

No Image

Wandertree Residence / A21

October 8, 2021 Andreas Luco 0

Tasked with refurbishing a dilapidated 1970’s ranch home with a new, modern aesthetic to enhance its original design, we overhauled the exterior in blackened cedar cladding blackened to let the home disappear amongst the site’s expansive meadow. Keeping the architecture as quiet as possible, cues were taken from the home’s existing forms to inform the additions to make the newly renovated home seamlessly integrate with the existing structure and appear as though it was always there.

No Image

Brasil House / Play Arquitetura

October 7, 2021 Susanna Moreira 0

The house, designed in the 1980s by Henrique Cambiaghi, attracted the client for the beautiful design of the concrete structure, the large wooden windows, and the view of the trees at the back of the land.