AV Loft / Arhitektura Budjevac


© Andreja Budjevac

© Andreja Budjevac




From the architect. The apartment is located in Niš, Serbia.  Its open-plan layout is mostly dictated by its tenant, a young male in his early 20s. The current layout is derived from two traditional apartments. All of the walls have been  torn down, leaving concrete beams and one  column. All the concrete has  been left exposed. The bathroom is the only space separated from the rest of the apartment and well hidden behind wooden panels which emulate a stack of beams, covering up the wardrobe as well as the bathroom door. 


© Andreja Budjevac

© Andreja Budjevac

The bedroom is gently separated  by a glass partition, which  can  be additionally screened with  a  curtain. 


Plan

Plan

The apartment’s interior is extrovert in its nature, yet some of its elements are rather introverted. Made of  black  glossy particle  board, the kitchen is hidden behind the harmonica system. White island contrasts with the black and follows a linear flow of the space.


© Andreja Budjevac

© Andreja Budjevac

Brick walls are positioned on the opposite sides of the space which makes them focal points of the apartment. They are visually connected by a wall-ceiling profile drifting along the space. Light exaggerates its form and gives it an atmospheric halo effect. 


© Andreja Budjevac

© Andreja Budjevac

【Download CAD Blocks,Drawings,Details,3D models,PSD Blocks】