Village on the Building / Naf Architect & Design


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO
  • Architects: Naf Architect & Design
  • Location: Minato, Tokyo, Japan
  • Architects In Charge: Akio Nakasa (Principal Architect) , Teppei Amano
  • Area: 963.71 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Toshiyuki YANO
  • Maximum Height : 16.815 m
  • Frontal Road : 5.980m on the East, 9.860m on the South

© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

From the architect. Office building project in Central Tokyo.

In Central Tokyo, where the land price is high and building restrictions are severe, the framework of project is often determined routinely by economic efficiency and legal aspect; securing maximum regular-shape floor area for rent and maximum building volume within sun shadow control and setback-line limit.


Diagram

Diagram

This approach is inevitable in light of cost effectiveness to the invested sum, but we hoped following ideas would give a bit of freedom to the project by composing the entire building with hut-like buildings and a main cuboid building:


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

– To make the most of four corners of the premises by placing the hut-like buildings in space where the usage is free from routine formula.


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

– To activate, in return, the usage of the main part of building whose form has been determined by hut-like buildings.


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

Hut-like buildings, with dark brick tile finish, are placed in the narrow space between the main building and border of premises or on the rooftop of the main building where it does not violate sun shadow control. These are three building volumes which have irregular floor area and low ceiling to be rented, thus treated as additional space; an entrance gallery on 1st floor, a guest room on 4th floor and a meeting room on 5th floor which are connected by exterior stairs through balcony.


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

Main part of the building is office space for rent with light brick tile finish. Floors are connected by only elevator, excluding interior stairs to gain maximum floor area for rent. Higher floors have balcony in tiers due to Sun Shadow Control regulation, reducing the floor area, however, large openings with sash windows toward balcony create openness and continuity.


© Toshiyuki YANO

© Toshiyuki YANO

【Download CAD Blocks,Drawings,Details,3D models,PSD Blocks】