The Box / Bamesberger Architecture


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

From the architect. The Box is a 960-square-foot residence inspired by the owner’s desire for a small house overlooking an untouched wetland. Conceived as a series of boxes nestled into the hillside, the house gently engages the site offering varied views of the landscape.


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

To set the house into the site, the main living space was built into the hillside. Excavated rocks were reused as a base for the steel encased fireplace as well as a stepping stone inside the front door. The front door was built from a walnut tree found dead on the site.


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

Floor Plan

Floor Plan

© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

The Box functions primarily on one main level, with an open-plan kitchen, dining, and living space. A small loft space provides a sleeping area and a home office. The two-story shower provides a spatial surprise in the otherwise small space.


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

Set at a varying angles are two square decks, a screened porch, and a small storage structure continue the spatial concept creating a small grouping of buildings along the edge of the wetlands. 


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

Material choices are based on affordability with a primarily natural raw appearance. Blackened steel, stone, concrete, birch plywood create a material palette complimenting the native trees and grasslands.


Elevation

Elevation

Elevation

Elevation

Product Description: Marvin windows were chosen for their cost efficiency and many standard size choices.  The windows are staggered in varying sizes allowing for complex view experiences.


© Graham Sandelski

© Graham Sandelski

【Download CAD Blocks,Drawings,Details,3D models,PSD Blocks】